درمان بیماری سلیاک

ساخت وبلاگ

اگر فرد به مصرف گلوتن ادامه دهد، این شرایط می‌تواند کیفیت زندگی او را تحت تأثیر قرار دهد و خطر برخی از شرایط و بیماری‌های پزشکی را افزایش دهد.

روش‌های درمانی سلیاک در حال بررسی است

 

عوارض بیماری سلیاکبه طور معمول ریزش مو، کم‌خونی و پوکی استخوان رخ می‌دهد زیرا بدن مواد مغذی را به طور موثر جذب نمی‌کند. ممکن است زخم روده کوچک ایجاد شود.

بیماری سلیاک با انواع خاصی از سرطان از جمله لنفوم روده “lymphoma” و آدنوکارسینوم “adenocarcinoma” روده کوچک، حلق و مری ارتباط دارد.

 

بیماری مقاوم به درمان “Refractory”در صورت عدم اقدام جهت مدیریت بیماری سلیاک، در موارد نادر، بیماری نسوز ممکن است رخ دهد. معمولاً این امر اتفاق می‌افتد زیرا حفظ رژیم کاملاً بدون گلوتن دشوار است.

در افراد مبتلا به بیماری مقاوم به درمان، سلیاک در مدت طولانی وجود داشته به طوری که روده‌ها دیگر فقط با رژیم غذایی قادر به بهبود نیستند و رژیم بدون گلوتن کمکی نخواهد کرد.

داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها “corticosteroids” و معمولا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی تجویز می‌شوند.

دارودرمانی سلیاک

 

کودکان مبتلا به بیماری سلیاکاگر بیماری سلیاک در دوران کودکی درمان نشود، می‌تواند در بزرگسالی باعث کوتاهی قد شود اما کودک مبتلا به بیماری سلیاک که به رژیم بدون گلوتن روی می‌آورد اغلب رشد قد را شروع کرده و هرگونه تأخیر ناشی از این اختلال را بهبود می‌بخشد. آسیب روده در طی چند هفته پس از حذف گلوتن از رژیم غذایی بهبود می‌یابد.

هرچه زمان می‌گذرد، کودکان دچار بهبودی خود به خودی می‌شوند و تا اواخر زندگی عاری از هرگونه علائم و نشانه‌های بیماری سلیاک می‌شوند، ممکن است علائم بعداً دوباره ظاهر ‌شوند.

 

علل ابتلا به بیماری سلیاکبیماری سلیاک یک اختلال ایمنی است. وقتی فرد مبتلا به سلیاک گلوتن می‌خورد، سلول‌ها و سیستم ایمنی بدن او فعال شده و به روده باریک حمله کرده و آسیب می‌رسانند.

در بیماری سلیاک، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به پرزهای روده کوچک حمله می‌کند. این پرزها ملتهب شده و تحت تأثیر قرار می‌گیرند و ممکن است از بین بروند. روده کوچک دیگر قادر به جذب موثر مواد مغذی نیست. این شرایط می‌تواند منجر به برخی خطرات و عوارض سلامتی شود.

به طور کلی افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند شامل افرادی هستند که:

مبتلا به بیماری خودایمنی دیگری مانند دیابت نوع 1، آرتریت روماتوئید یا بیماری خودایمنی که بر تیروئید یا کبد تأثیر می‌گذارد، هستند.یک اختلال ژنتیکی مانند سندرم داون یا سندرم ترنر “Turner” دارند.یکی از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا است.داشتن یک عضو خانواده مبتلا به بیماری سلیاک، احتمال ابتلای فرد را افزایش می‌دهد.

 

به منظور تشخیص و درمان بیماری سلیاک به کدام پزشک مراجعه شود؟یک متخصص گوارش “gastroenterologist” می‌تواند آندوسکوپی “endoscopy” را انجام دهد، روشی که مرحله بعدی در روند تشخیص بیماری سلیاک است. در آندوسکوپی، متخصص گوارش از ابزاری به نام آندوسکوپ برای گرفتن نمونه‌های ریزی از روده کوچک شما استفاده می‌کند. جهت درمان اولیه، عدم مصرف یا کاهش مصرف گلوتن تجویز می‌گردد. در ادامه متخصص ممکن است به منظور حفظ سلامتی شما از داروهای مکمل و ویتامین موثر استفاده نماید و رژیم غذایی غنی از ویتامین را به شما توصیه نماید. همکاری شما در انجام توصیه‌های پزشکی، روند درمان را سرعت بخشیده و آسیب‌های احتمالی موجود را به شدت کاهش می‌دهد. دستگاه گوارش شما تاریخچه و سابقه پزشکی دارد و یک معاینه کامل بدنی و احتمالاً معاینه مقعدی (در صورت مشاهده مدفوع خونی) انجام می‌گردد.” در صورت مشکوک بودن به بیماری سلیاک، متخصص گوارش به منظور کمک به تشخیص بیماری سلیاک آزمایش خون (معروف به پانل سلیاک “celiac panel”) را تجوی می‌کند. آزمایش خون اولین قدم در تشخیص ابتلا به بیماری سلیاک است. این روش به راحتی توسط اکثر متخصصین از جمله پزشکان خانواده و متخصصان گوارش قابل انجام است.

 

منابع:

www.webmd.com

www.healthline.comhttps://resaa.net/ admin...

ما را در سایت admin دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : admin bardiya23 بازدید : 87 تاريخ : دوشنبه 14 شهريور 1401 ساعت: 16:43